Siirtyminen rakennemuunneltuun ruokaan
Siirryttäessä perusruoasta rakennemuutettuun ruokaan, määritellään ruoan sopiva rakenne jokaiselle asiakkaalle erikseen. Rakennemuutetussa ruoassa tulee erityisesti huomioida valmiin annoksen houkuttelevuus sekä ruoan sisältämä riittävä proteiinimäärä ja energiatiheys. Onnistuneeseen lopputulokseen päästään parhaiten, kun raaka-aineet valitaan huolella, ruoka valmistetaan tarkoituksenmukaisin menetelmin ja annokset koostetaan aina omaa, vakioitua reseptiikkaa hyödyntäen. Tarvittaessa ruokaa täydennetään tavanomaisilla elintarvikkeilla ja/tai täydennysravintovalmisteilla.Sileä sosemainen
Ominaisuudet: Ruoka sakeaa ja täysin sileää, helposti nieltävää. Ruoasta ei saa irrota nestettä tai kokkareita.
Esimerkkejä käyttötilanteesta: Neurologisista sairauksista johtuvat nielemishäiriöt, gastopareesi.
Muuta: Tarvittaessa ruoan täydentäminen. Varmistettava riittävä nesteen saanti. Ohuet nesteet sakeutetaan.