Jouluinen vadelmakeitto
Raaka-aineet
Lisää määrää
- Ruoanvalmistuspunaviini250 g
- Vesi800 g
- Sokeri85 g
- Hedelmä- ja marjakiisselitärkkelys35 g
- Kanelitanko15 g
- Vaniljasokeri10 g
Työvaiheet
1. Kiehauta nesteistä, sokerista ja tärkkelyksestä keittopohja. Lisää kanelitanko mukaan jo alkuvaiheessa makua antamaan. Halutessasi voit lisätä ripauksen suolaa veden maun poistamiseksi.
2. Lisää jäinen pyree ja anna sulaa keittopohjaan. Mausta vaniljasokerilla ja sekoita keitto tasaiseksi. Tarkista maku.
3. Nauti sellaisenaan tai tarjoa vaniljajäätelön tai -vaahdon kera.
Vinkki!
Voit korvata punaviinin rypäle-, tai omenamehulla.
Ravintosisältö Per annos
- Energia (kcal)90 kcal
- Energia (kJ)378 kJ
- Hiilihydraatit16,40 g
- Proteiini0,70 g
- Rasva0,20 g