Lohi-perunasoselaatikko
Raaka-aineet
Lisää määrää
- Peruna850 g
- Kasvirasvasekoite 15 %650 g
- Kananmunamassa250 g
- Sipulijauhe5 g
- Suola10 g
- Tilli15 g
- Kalaliemijauhe, vähäsuolainen10 g
Työvaiheet
1. Sulata pyreet.
2. Keitä- ja soseuta perunat. Lisää kerma vähissä erin soseutettuun perunaan koko ajan vatkaten. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös valmista perunasosetta (yhteensä 3 kg). Tällöin kermaa ei lisätä.
3. Sekoita perunasoseen joukkoon muut ainekset (tilli vain karkea, sosemainen). Halutessasi voit lisämaustaa massaa liemijauheella.
4. Tarkista maku.
5. Kaada massa voideltuun GN 1/1 65 mm:n vuokaan. Peitä tiiviillä kannella.
6. Kypsennä yhdistelmäuunissa höyrykeitto-ohjelmalla n. 40 min..
Ravintosisältö Per annos
- Energia (kJ)1167 kJ
- Energia (kcal)279 kcal
- Hiilihydraatit177 g
- Proteiini148 g
- Rasva161 g
- Tyydyttynyt rasva73 g